Woningcorporatie taxonomie dPi2019 definitief

De definitieve taxonomie voor de dPi2019 is gepubliceerd. De taxonomie is gebaseerd op de actuele versie van het gegevensmodel dPi2019 en vormt de basis voor het invoerportaal voor dPi2019. Deze taxonomie is ontwikkeld zodat prognose-informatie van woningcorporaties in een bepaalde vaste vorm en structuur elektronisch aangeleverd kunnen worden. Hierdoor kunnen overheden en woningcorporaties digitaal informatie uitwisselen, ook als ze met verschillende softwarepakketten werken.

De alfa-versie van de Woningcorporatie taxonomie voor de dPi2019 is begin mei aangeboden aan de Centrum voor Standaarden en gepubliceerd in de Servicedesk van SBR-wonen. Op 2 juli jl. is de betaversie gepubliceerd. De reacties op de alfa en beta-versie zijn verwerkt in de definitieve taxonomie voor de dPi2019.